Р Е Ш Е Н И Е №68 ОТНОСНО: Одобряване на годишен план за ползване на дървесина от горски територии, собственост на Община Пазарджик, през 2024 г. и даване на съгласие за ползване на дървесината чрез продажба на стояща дървесина на корен

О Б Щ И Н С К И   С Ъ В Е Т  -  П А З А Р Д Ж И К

 

Р Е Ш Е Н И Е

68

от 28 март 2024 година, взето с Протокол №4

  

ОТНОСНО: Одобряване на годишен план за ползване на дървесина от горски територии, собственост на Община Пазарджик, през 2024 г. и даване на съгласие за ползване на дървесината чрез продажба на стояща дървесина на корен.

 

Общинският съвет – Пазарджик, след като обсъди предложението на Кмета на Община Пазарджик  Петър Куленски, и на основание чл. 21, ал. 1, т. 8 във връзка с ал. 2 от ЗМСМА и чл. 5, ал. 3, във връзка с чл. 7, ал.1, ал. 4 и чл. 49, ал.1, т.2 от Наредба за условията и реда за възлагане изпълнението на дейности в горски територии – държавна и общинска собственост, и за ползването на дървесина и недървесни горски продукти и чл. 112, ал.1, т.1 от Закона за горите, чл. 57, ал. 2, т.1, чл. 88, т. 1 от Наредба за реда и управление на горски територии – собственост на Община Пазарджик и след станалите разисквания,

         

Р Е Ш И:

 

  1. 1. Одобрява Годишен план за ползване на дървесина от общински горски територии, собственост на Община Пазарджик през 2024 г. (Приложение №1) в размер на 235 куб. м., по приложен опис на комплектования лесосечен фонд (Приложение №2).
  2. Дава съгласие да бъде ползвано през 2024 г. от общински горски територии широколистна дървесина и дърва за горене в размер на 235 куб. м. стояща маса, съобразно предвиденото средно годишно ползване по утвърдения Горскостопански план.
  3. Ползването на дървесина по одобрения Годишен план по т. 1 да се извърши чрез продажба на стояща дървесина на корен при условията и реда, определени в Наредбата по чл. 95, ал.1 от ЗГ.
  4. 4. Възлага на Кмета на Община Пазарджик да организира и проведе процедура за ползване на дървесина от общински горски територии чрез търг с тайно наддаване в съответствие с Наредба за условията и реда за възлагане изпълнението на дейности в горски територии – държавна и общинска собственост, и за ползването на дървесина и недървесни горски продукти.

  

 ПРИЛОЖЕНИЕ 1

 ПРИЛОЖЕНИЕ 2

 

Общ брой на общинските съветници

Общо гласували

За

Против

Въздържали се

41

32

32

0

0

 

 

НАЙДЕН ШОПОВ

Председател на Общински съвет – Пазарджик

ПОИМЕННО ГЛАСУВАНЕ

Оригинал на документа в PDF

четвъртък 04 април 2024 - 16:01:14