Р Е Ш Е Н И Е №158 ОТНОСНО: Приемане на дарение на новоизграден обект: „Довеждащ водопровод за ПИ 65437.91.144, УПИ XV-144 – за цех за производство на сглобяеми стоманобетонови елементи и бетонови изделия, бетонов възел, складови

     О Б Щ И Н С К И   С Ъ В Е Т  -  П А З А Р Д Ж И К

 

 

Р Е Ш Е Н И Е

158

от 29 юни 2023 година, взето с Протокол №7

 

 

ОТНОСНО: Приемане на дарение на новоизграден обект: „Довеждащ водопровод за ПИ 65437.91.144, УПИ XV-144 – за цех за производство на сглобяеми стоманобетонови елементи и бетонови изделия, бетонов възел, складови помещения, открита площадка за складиране на готова продукция, административно обслужващи сгради и трафопост“, находящ се по съществуващи общински пътища, местност Мерата, землище с. Сарая, община Пазарджик.

 

В изпълнение на разпоредбите на Закона за водите е необходимо Общински съвет – Пазарджик да вземе решение за придобиване на дарените инвестиции, подробно описани в приложения опис, след което активите да преминат в управление на Асоциацията по ВиК на обособена територия и се предадат за стопанисване, управление и експлоатация на действащия оператор „Водоснабдяване и канализационни услуги” ЕООД, със седалище и адрес на управление: гр. Пазарджик, ул. „Втори януари“ № 6, представлявано от Сергей Стойнов.

Общински съвет Пазарджик, след  като обсъди настоящото предложение, и на основание чл. 21, ал. 1, т. 8 във връзка с ал. 2 от ЗМСМА и чл. 198о, ал. 4 от Закона за водите

 

Р Е Ш И:

         

  1. Дава съгласие Община Пазарджик да приеме дарените инвестиции, подробно описани приложения опис.
  2. Горепосочените инвестиции да се заведат като активи в баланса на Община Пазарджик.
  3. Общински съвет дава съгласие активите да преминат в управление на Асоциацията по ВиК на обособена територия, като Община Пазарджик ги предаде за стопанисване, управление и експлоатация на действащия оператор „Водоснабдяване и канализационни услуги” ЕООД, със седалище и адрес на управление: гр. Пазарджик, ул. „Втори януари“ № 6, представлявано от Сергей Стойнов.

 

 

Общ брой на общинските съветници

Общо гласували

За

Против

Въздържали се

41

40

40

0

0

 

 Оригинал на документа

 Поименно гласуване

 

 

 

 

 

ХАРИ ХАРАЛАМПИЕВ

Председател на Общински съвет – Пазарджик

четвъртък 06 юли 2023 - 10:30:12