Р Е Ш Е Н И Е №209 ОТНОСНО: Приемане на решение за даване на съгласие Община Пазарджик да осигури собствен принос в размер на 10% от допустимите разходи по ПИИ

О Б Щ И Н С К И   С Ъ В Е Т  -  П А З А Р Д Ж И К

 

 

Р Е Ш Е Н И Е

209

от 29 август 2023 година, взето с Протокол №9

 

 

ОТНОСНО: Приемане на решение за даване на съгласие Община  Пазарджик  да осигури собствен принос в размер на 10% от допустимите разходи по ПИИ (предложението за изпълнение на инвестицията) за Дейности 1, 2 и 5 от Предложение за изпълнение на инвестиция: „Изпълнение на мерки за подобряване на устойчивата градска мобилност на Община Пазарджик и Община Пещера“  по процедура BG-RRP-8.013„Екологосъобразна мобилност“ с финансиране от Механизма за възстановяване и устойчивост  в изпълнение на инвестиция C8.I7 „Екологосъобразна мобилност – пилотна схема за подкрепа на устойчивата градска мобилност“ на Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) на Република България. 

 

Предложението на Кмета на Общината е законосъобразно и целесъобразно,  и по този начин на територията на общината ще се реализират дейности, чрез които ще се постигне модерна и  устойчивата градска мобилност.

Общинският съвет – Пазарджик, след като обсъди предложението на Кмета на Община Пазарджик, и като взе предвид, че е необходимо да се приеме Решение в горния смисъл и на основание чл. 21, ал. 1, т. 23 и ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация,

 

Р Е Ш И:

 

  1. Дава съгласие Община Пазарджик  да осигури собствен принос в размер на 10% от допустимите разходи по ПИИ (предложението за изпълнение на инвестицията) за Дейности 1, 2 и 5 от Предложение за изпълнение на инвестиция: „Изпълнение на мерки за подобряване на устойчивата градска мобилност на Община Пазарджик и Община Пещера“ по процедура BG-RRP-8.013„Екологосъобразна мобилност“ с финансиране от Механизма за възстановяване и устойчивост  в изпълнение на инвестиция C8.I7 „Екологосъобразна мобилност – пилотна схема за подкрепа на устойчивата градска мобилност“ на Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) на Република България. 

 

 

Общ брой на общинските съветници

Общо гласували

За

Против

Въздържали се

41

34

34

0

0

 

 

 Оригинал на документа

 

 

 

 

 

ХАРИ ХАРАЛАМПИЕВ

Председател на Общински съвет – Пазарджик

вторник 05 септември 2023 - 15:38:16