Р Е Ш Е Н И Е №173 ОТНОСНО: Изграждане на Православен параклис в УПИ С-123, 116, местност Баталите, землище на с. Мало Конаре, община Пазарджик.

     О Б Щ И Н С К И   С Ъ В Е Т  -  П А З А Р Д Ж И К

 

 

Р Е Ш Е Н И Е

173

от 29 юли 2022 година, взето с Протокол №9

 

 

ОТНОСНО: Изграждане на Православен параклис в УПИ С-123, 116, местност Баталите, землище на с. Мало Конаре, община Пазарджик.

 

Предложението на Кмета на Общината е законосъобразно и целесъобразно.

 Идеята за изграждането на Православен параклис с името „Свети Никола” в с. Мало Конаре, община Пазарджик в местността Баталите, до Южния гробищен парк на с. Мало Конаре, община Пазарджик, е възникнала преди повече от 10 години и до момента няма изграден параклис в негова чест.

За реализирането на този проект в с. Мало Конаре, Община Пазарджик, е създаден инициативен комитет в състав: председател: Георги Халачев и членове: Величка Дъбова, Димчо Караиванов, Златка Темнилова, Зоя Пенова. Стартира и подписка в подкрепа на гражданската инициатива за изграждането на този параклис.

Предложението е параклисът с името на Свети Никола да се разположи в местността Баталите, до Южния гробищен парк в землището на с. Мало Конаре, община Пазарджик.

Изготвен е Технически проект, част Архитектурна, вх. № 09-00-213/17.06.2021 г., съгласуван от гл. арх. на Община Пазарджик, за обект: „Православен параклис в УПИ І-123, 116 – гробищен парк, местност Баталите, землище на с. Мало Конаре.

Поради горното и на основание чл. 21, ал. 1, т. 23 във връзка с ал. 2 от ЗМСМА и след станалите разисквания, Общинският съвет

 

Р Е Ш И:

 

  1. Дава съгласие за изграждане на Православен параклис с име „Свети Никола” в землището на с. Мало Конаре, община Пазарджик.
  2. Дава съгласие Православният параклис да се разположи в УПИ І-123, 116 – гробищен парк, местност Баталите, землище на с. Мало Конаре, община Пазарджик.
  3. Средствата за изграждането на параклиса ще бъдат осигурени чрез дарения от инициативния комитет и дарители.

 

 

 

 

 

Общ брой на общинските съветници

Общо гласували

За

Против

Въздържали се

41

39

39

0

0

 

 

 Оригинал на документа

ХАРИ ХАРАЛАМПИЕВ

Председател на Общински съвет – Пазарджик

петък 05 август 2022 - 10:58:47