Р Е Ш Е Н И Е №48 от 24 март 2022 година

О Б Щ И Н С К И   С Ъ В Е Т  -  П А З А Р Д Ж И К

Р Е Ш Е Н И Е

48

от 24 март 2022 година, взето с Протокол №3

  

ОТНОСНО: Приемане на инвестиции в активи – публична общинска собственост, извършени от оператора по ВиК през 2021 г., като част от задължителното /минимално/ ниво, приети при сключване на договор с АВиК на обособената територия.

 В изпълнение на разпоредбите на Закона за водите е необходимо Общински съвет – Пазарджик да вземе решение за придобиване на инвестициите, подробно описани в Констативен протокол, изготвен от комисия, назначена със Заповед № РД/АВиК-1/10.02.2022 г. на областния управител на област Пазарджик и председател на АВиК, след което активите да преминат в управление на Асоциацията по ВиК на обособена територия и се предадат за стопанисване, управление и експлоатация на действащия оператор – ЕООД „Водоснабдяване и канализационни услуги” със седалище и адрес на управление: гр.Пазарджик, ул. „Втори януари” № 6, представлявано от Сергей Стойнов.

Общински съвет – Пазарджик, след  като обсъди предложението на кмета на Община Пазарджик г-н Тодор Попов, и на основание чл. 21, ал. 1, т. 8 във връзка с ал. 2 от ЗМСМА и чл. 198о, ал. 4 от Закона за водите

 

Р Е Ш И:

        

  1. Дава съгласие Община Пазарджик да приеме извършените от оператора по ВиК през 2021 г. инвестиции, подробно описани в Констативен протокол от работата на комисия, назначена със Заповед № РД/АВиК-1/10.02.2022 г. на областния управител на област Пазарджик и председател на АВиК.

 

  1. Горепосочените инвестиции, извършени през 2021 г., да се заведат като активи в баланса на Община Пазарджик към 31.12.2021 г.

 

  1. Общински съвет дава съгласие активите да преминат в управление на Асоциацията по ВиК на обособена територия, като Община Пазарджик ги предаде за стопанисване, управление и експлоатация на действащия оператор – ЕООД „Водоснабдяване и канализационни услуги”, със седалище и адрес на управление гр. Пазарджик, ул. „ Втори януари” № 6, представлявано от Сергей Стойнов.

 

Общ брой на общинските съветници

Общо гласували

За

Против

Въздържали се

41

39

39

0

0

 

 ХАРИ ХАРАЛАМПИЕВ

Председател на Общински съвет – Пазарджик

ПОИМЕННО ГЛАСУВАНЕ

Оригинал на документа

четвъртък 31 март 2022 - 13:17:17